کالاهای کشاوزی معاف از مالیات ارزش افزوده

حتما این موضوع برای شما هم پیش آمده است که در فروشگاه، داروخانه ها، یا سایر مکان های تجاری که میکنید پس از دریافت نمودن فاکتور خرید، یک عنوان به نام ارزش افزوده را ملاحظه می کنید که یک مبلغ مشخص را محاسبه کرده و به قیمت کالای خریداری شده اضافه شده است.

اما سوال اینجاست که آیا این کالا ها مشمول ارزش افزوده می باشند یا خیر؟

 در این مقاله مختصر به بررسی معافیت های ارزش افزوده  محصولات کشاورزی خواهیم پرداخت.

 که البته در آن لیستی کالاهایی که از معافیت ارزش افزوده برخوردار هستند به چشم میخورد.

شما عزیزان با مطالعه کردن این مطلب می توانید در امور شخصی خود و امور اجرایی کار حسابداری دریابید که چه کالاهایی دارای معافیت مالیات بر ارزش افزوده هستند.

قصد ما این است که در این سری از مقالات آموزشی مالیاتی تمامی شما مخاطبین وب سایت موسسه حسابداری رهنما را با معافیت های ارزش افزوده محصولات کشاورزی و  مواد غذایی آشنا سازیم.

با ما همراه باشید.

ماده ۱۲ و ۱۳ مالیات بر ارزش افزوده در خصوص معافیت های مربوط به قانون ارزش افزوده به شرح عکس ذیل:

کالاهای کشاوزی معاف از مالیات ارزش افزوده- موسسه حسابداری رهنما

نکته قابل توجه ۱:

تمامی محصولات ذکر شده تا وقتی که ماهیت شکل و کاربرد اولیه و اصلی خود را حفظ کنند و هیچگونه تغییر ماهیتی، ظاهری و یا کاربردی نسبت به محصول اولیه نداشته باشند فرآوری  نشده محسوب می گردند.

 

نکته قابل توجه ۲:

به این نکته توجه ویژه داشته باشید که در بخش قهوه، چای و سایر گیاهان در خصوص چای، تنها چای سبز بیان گردیده است.

 اما در آغاز سال  ۱۳۹۶ قانون اینطور مصوب شد که در آن چای خشک هم از مالیات معاف باشد.

به این نکته توجه داشته باشید که مراحل بسته‌بندی – انجماد – پاک کردن – درجه‌بندی – پوست ‌گیری مانند شالی‌کوبی یا خشک کردن مثل چای و تفت دادن مثل نخودپزی تحت عنوان فرآوری محصولات کشاورزی محسوب نمی‌شود.

بیشتر در خصوص این مقاله بخوانید  دلایل علی الراس شدن چیست؟

برای آگاهی بیشتر شما مخاطبین عزیز موسسه حسابداری رهنما پیشنهاد میکنیم تا قانون ۵ ساله ششم توسعه با فرمت PDF  مطالعه فرمایید.

قانون برنامه پنجساله ششم توسعه-موسسه حسابداری رهنما

در ایران، کالاهای کشاورزی معاف از مالیات هستند و این سیاست دلایل اقتصادی، اجتماعی و حمایتی خاص خود را دارد. مهم‌ترین دلایل این معافیت مالیاتی را می‌توان به صورت زیر توضیح داد:

۱. حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان کوچک

بخش عمده‌ای از کشاورزان در ایران، تولیدکنندگان کوچک و متوسط هستند که اغلب درآمدهای اندکی دارند. اعمال مالیات بر محصولات کشاورزی می‌تواند باعث کاهش سودآوری این تولیدکنندگان شده و آنان را از ادامه فعالیت‌های کشاورزی منصرف کند. این در حالی است که سیاست معافیت مالیاتی، به نوعی حمایتی از کشاورزان و تشویقی برای ادامه تولید و توسعه کسب‌وکارهای کشاورزی محسوب می‌شود.

۲. تامین امنیت غذایی

یکی از اهداف اصلی معافیت مالیاتی کالاهای کشاورزی، تامین امنیت غذایی کشور است. کشاورزی یکی از ارکان اصلی تامین مواد غذایی در کشور است و کاهش هزینه‌ها برای این بخش از اقتصاد می‌تواند تولید محصولات غذایی را افزایش داده و به تامین نیازهای داخلی کمک کند. از آنجایی که کشور باید تا حد ممکن به خودکفایی در تولیدات غذایی برسد، معافیت مالیاتی بر کالاهای کشاورزی می‌تواند انگیزه‌ای برای افزایش تولیدات این بخش باشد.

۳. کنترل قیمت‌ها و حمایت از مصرف‌کنندگان

مالیات بر محصولات کشاورزی می‌تواند باعث افزایش قیمت این کالاها در بازار شود و در نتیجه، مصرف‌کنندگان با قیمت‌های بالاتری مواجه شوند. از آنجا که محصولات کشاورزی بخش مهمی از سبد هزینه خانوارها را تشکیل می‌دهند، معافیت مالیاتی بر این محصولات به کاهش قیمت‌ها کمک کرده و قدرت خرید مصرف‌کنندگان را افزایش می‌دهد. در واقع، این معافیت سیاستی است برای حمایت از مصرف‌کنندگان، به ویژه اقشار کم‌درآمد جامعه که برای تامین نیازهای روزانه به محصولات کشاورزی متکی هستند.

۴. ایجاد اشتغال و توسعه روستایی

کشاورزی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین حوزه‌های اشتغال‌زا در کشور، نقش مهمی در توسعه اقتصادی مناطق روستایی ایفا می‌کند. اعمال مالیات بر کالاهای کشاورزی ممکن است به کاهش انگیزه برای فعالیت‌های کشاورزی و در نتیجه کاهش اشتغال در مناطق روستایی منجر شود. معافیت مالیاتی از کالاهای کشاورزی به عنوان ابزاری برای حمایت از اشتغال‌زایی و توسعه روستایی عمل می‌کند و موجب رونق بیشتر مناطق کم‌برخوردار و جلوگیری از مهاجرت بی‌رویه به شهرها می‌شود.

بیشتر در خصوص این مقاله بخوانید  استخدام حسابدار در رشت به کمک موسسه حسابداری رهنما

۵. افزایش توان رقابتی محصولات کشاورزی ایرانی

معافیت مالیاتی بر محصولات کشاورزی، هزینه‌های تولید را برای کشاورزان کاهش می‌دهد و این امر می‌تواند توان رقابتی محصولات کشاورزی ایران را در بازارهای داخلی و حتی بین‌المللی افزایش دهد. با هزینه‌های پایین‌تر، تولیدکنندگان می‌توانند محصولات خود را با قیمت مناسب‌تری به بازار عرضه کنند و از این طریق، هم در بازار داخلی و هم در بازار صادراتی رقابت بهتری داشته باشند.

۶. توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی

معافیت مالیاتی بر محصولات کشاورزی، باعث کاهش فشارهای اقتصادی بر کشاورزان می‌شود و آنان را تشویق می‌کند تا به صورت پایدار و با رعایت اصول کشاورزی محیط‌زیستی به تولید ادامه دهند. از آنجا که کشاورزان از منابع طبیعی همچون آب، خاک و جنگل‌ها استفاده می‌کنند، حمایت مالی و معافیت مالیاتی می‌تواند آنان را به سمت استفاده بهینه و اصولی از این منابع سوق دهد و به توسعه پایدار کمک کند.

جمع‌بندی

معافیت مالیاتی کالاهای کشاورزی در نظام مالیاتی ایران به دلیل اهمیت اقتصادی و اجتماعی این بخش، نقش حمایتی مهمی دارد. این سیاست نه تنها به حفظ اشتغال و امنیت غذایی کمک می‌کند، بلکه با کنترل قیمت‌ها، حمایت از مصرف‌کنندگان و افزایش توان رقابتی محصولات کشاورزی، تاثیرات مثبتی بر اقتصاد کشور دارد. در مجموع، این معافیت به عنوان یکی از ابزارهای سیاست‌گذاری اقتصادی و اجتماعی به رونق بخش کشاورزی و بهبود وضعیت معیشتی کشاورزان و مصرف‌کنندگان ایرانی کمک می‌کند.

کالاهای معاف از مالیات ارزش افزوده :

مطابق ماده ۱۲ قانون مالیات ارزش افزوده کالاهایی که معاف از ارزش افزوده می باشند به شرح زیر می باشد:ماده ۱۲ عرصه کالاها و ارائه خدمات زیر و هم چنین واردات آنها حسب مورد از پرداخت مالیات معاف می باشند.ما در این بخش به توضیح بخشی از معافیت کشاورزی را بیان می کنیم.

معافیت مالیاتی

کالاهای کشاورزی معاف از ارزش افزوده کدامند؟

کالاهای معاف از مالیات کشاورزی - موسسه حسابداری رهنما

محصولات کشاورزی فرآوری نشده معاف از ارزش افزوده

دام وطیور زنده،آبزیان زنبور عسل ونوغان

تمامی محصولات کشاورزی خام و فرآوری نشده  شامل این مورد می باشد.

معافیت کشاورزی

انواع کودو سم انواع کود و سم معاف از مالیات ارزش افزوده

تمام محصولات زراعی و باغبانی مانند بذر، نشا،کود  شمیایی شامل مالیات  بر ارزش افزوده نمی شود.

کالاهای معاف از مالیات کشاورزی - موسسه حسابداری رهنما

برخی محصولات کشاورزی معاف از مالیات ارزش افزوده:

برنج حبوبات،گوشت،  شیر، ماست ، پنیر، سویا، آرد و نان، انواع روغن های خوراکی، بذر، نهال، نشا ،گیاهان دارویی، محصولات جنگلی مانند چوب خام، پاک کردن و پوست گیری برای برنج که جز محصولات کشاورزی فرآوری نشده بوده و معاف از مالیات بر ارزش افزوده می باشد.

تکالیف مالیاتی

شرکت هایی که معاف از مالیات بر ارزش افزوده می باشند در تکالیف مالیاتی فقط موظف به ارسال معاملات فصلی خود می باشند.

شما می توانید برای ارسال معاملات فصلی خود با کارشناسان ما در ارتباط بوده تا مشمول جرایم مالیاتی نشوید.

معافیت مالیاتی فعالیت کشاورزی - موسسه حسابداری رهنما

مجموعه حسابداری رهنما با کادری متخصص و با سال ها تجربه آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشد.بسیاری از افراد که در حیطه کشاورزی معافیت کشاورزی دارند

فکر می کنند تکالیفی در برابر مالیات ندارند و ارائه اسناد و مدارک به اداره مالیات ضروری نمی باشد. اما این چنین نمی باشد.اداره مالیات در سال های اخیر سخت گیری های بیشتری نسبت  به ارائه تکالیف مالیاتی دارند.

ما با اشراف کامل به قوانین مالیاتی برای جلو گیری از جرایم مالیاتی آماده خدمت رسانی به شما می باشیم.